ایمپلنت دندان روشی مدرن و جدید برای جایگزین کردن دندان‌های ازدست‌رفته است. زمانی که ناچار به کشیدن دندان‌های اصلی خود شوید دندان‌پزشک با پایه‌های فلزی و پیچ ریشه دندان برای شما ایجاد کرده و سپس پروتز یا دندان مصنوعی را روی آن می‌چسباند. این دندان بسیار شبیه به دندان‌های اصلی و طبیعی بوده و کارکرد بهتری نسبت به دیگر روش‌ها دارد.

ایمپلنت روش و جایگزین بهتری نسبت به پروتزها و بریج است. درواقع دندان ایمپلنت شده بدون هیچ آسیبی به دندان‌های مجاور داخل دهان شما قرارگرفته و در صورت مراقبت و رعایت اصول بهداشت دهان و دندان تا سالیان سال باقی می‌ماند.

مزیت‌های اصلی ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت دندانی با جراحی داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و به‌عنوان ریشه دندان ازدست‌رفته و کشیده شده عمل می‌کند. ایمپلنت‌های دندانی از جنس تیتانیوم بوده و به‌خوبی با استخوان فک شما ترکیب می‌شوند. این ویژگی باعث می‌شود ایمپلنت‌ها نلغزیده و صدا ایجاد نکنند و به استخوان فک آسیبی نرسانند. همچنین ایمپلنت مانند روش‌های دیگر باعث پوسیدگی دندان‌های مجاور نمی‌شود.

به‌طورکلی شما کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستید اگر شرایط زیر را داشته باشید:

  • یک یا چند دندان ازدست‌رفته داشته باشید.
  • رشد استخوان فک شما کامل شده باشد
  • استخوان فک شما برای ایمپلنت قدرت کافی را داشته و یا پیوند استخوان برای شما میسر باشد.
  • بافت های دهان شما سالم باشد.
  • بیماری خاصی که بر روی سلامت استخوان تأثیر بگذارد ندارید.
  • علاقه‌ای به استفاده از دست‌دندان مصنوعی نداشته باشید.
  • می‌خواهید گفتار خود را بهبود ببخشید.
  • سیگاری نباشید.

فرم تعیین نوبت آنلاین

آیا بیمه تکمیلی دارید؟

خطرات احتمالی ایمپلنت چیست

ایمپلنت مانند هر جراحی دیگری با خطراتی برای سلامتی روبه‌رو است. البته این مشکلات کمتر اتفاق افتاده و درصورتی‌که رخ بدهند اغلب جزئی بوده و به‌راحتی قابل‌درمان هستند. این خطرات عبارت‌اند از:

  • عفونت در محل ایمپلنت
  • آسیب به ساختار اطراف لثه، سایر دندان‌ها یا رگ‌های خونی
  • آسیب عصبی که ممکن است باعث درد، بی‌حسی، سوزن شدن در دندان‌ها، لثه‌ها، لب‌ها یا چانه شما شود.
  • مشکلات سینوسی، زمانی که ایمپلنت دندانی در فک بالا به یکی از حفره‌های سینوسی شما وارد شده است.

مراحل کاشت ایمپلنت دندانی

ایمپلنت دندانی برای جایگزین کردن دندان کشیده شده و ازدست‌رفته حاصل همکاری چندین پزشک و متخصص دندان‌پزشکی است. جراح دهان، فک و صورت یا متخصص پریودنتیست (جراح لثه) جراحی مربوط به کاشت ایمپلنت یا ریشه فلزی داخل فک شما را انجام می‌دهد.

بعد از اتصال پایه به داخل فک و جوش خوردن پایه، روکش ایمپلنت توسط متخصص پروتز قالب‌گیری و ساخته می‌شود. به‌طورکلی می‌توان گفت ایمپلنت دندانی ممکن است به یک یا چند عمل جراحی نیاز داشته باشد. در برخی از مواقع نیاز به جراحی لیفت سینوس یا پیوند استخوان نیز وجود دارد.

ارزیابی های لازم برای شروع کار

  • ابتدا پزشک از فک و دندان‌های شما عکس گرفته و مدل‌هایی از دندان و فک شما ساخته می‌شود.
  • تاریخچه پزشکی و هرگونه بیماری و دارویی که مصرف می‌کنید را به پزشک اطلاع دهید.
  • طرح درمان مناسب برای شما با توجه به شرایط سلامتی و تعداد دندان‌هایی که قرار است جایگزین شود و وضعیت فک و استخوان در نظر گرفته می‌شود.
  • انجام جراحی با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. آرام‌بخش و بیهوشی عمومی نیز به تشخیص پزشک انجام می‌شود. با دندان پزشک خود برای انتخاب بهترین روش مشورت کنید.
  • درصورتی‌که هر یک از روش‌های آرام بخشی یا بیهوشی را انتخاب کنید موارد لازم برای خوردن و آشامیدن قبل از عمل به شما گفته می‌شود.
  • اگر قرار است بیهوشی عمومی داشته باشید بهتر است از شخصی بخواهید بعد از عمل شما را تا خانه همراهی کرده و بقیه روز را استراحت کنید.

نحوه و مراحل کاشت ایمپلنت برای دندان ازدست‌رفته

جراحی ایمپلنت، سرپایی و با کمترین عوارض است. اگر دندان پوسیده را از دهان خود خارج کرده‌اید می‌توانید برای جراحی ایمپلنت طبق زمان تعیین‌شده مراجعه کنید.

  • آماده‌سازی فک و پیوند استخوان در صورت نیاز
  • کاشت ایمپلنت یا ریشه فلزی داخل فک
  • بهبودی محل جراحی و اتصال ریشه ایمپلنت به استخوان فک
  • مراجعه برای قالب‌گیری پروتز و دندان مصنوعی

تمام این مراحل ممکن است یک تا چند ماه زمان ببرد. بیشترین زمان برای اتصال ایمپلنت به استخوان فک و محکم شدن آن است.

فرم تعیین نوبت آنلاین

آیا بیمه تکمیلی دارید؟

پیوند استخوان برای نتیجه بهتر

اگر استخوان شما به‌اندازه کافی محکم نبوده و یا نرم باشد باید پیوند استخوان انجام دهید. دلیل این کار فشار زیادی است که هنگام جویدن به فک شما وارد می‌شود. اگر استخوان قدرت کافی نداشته باشد احتمال شکست ایمپلنت وجود دارد. پیوند استخوان پایه محکمی برای ایمپلنت ایجاد می‌کند.

برای پیوند استخوان از استخوان طبیعی انسان یا پودر استخوان استفاده می‌شود. ممکن است چندین ماه طول بکشد که استخوان به‌اندازه کافی برای کاشت ایمپلنت رشد کرده و محکم شود. در برخی موارد تنها نیاز به پیوند استخوان جزئی است که هم‌زمان با جراحی ایمپلنت انجام می‌شود.

جراحی ایمپلنت دندان

برای انجام جراحی ایمپلنت، جراح برشی روی لثه شما ایجاد می‌کند تا استخوان فک شما دیده شود. برای قرار دادن ایمپلنت استخوان فک شما سوراخ می‌شود. ازآنجایی‌که این قطعه فلزی به‌عنوان ریشه دندان شما عمل می‌کند جراح آن را در عمق استخوان قرار می‌دهد.

بعد از جراحی باید از مسکن استفاده کنید تا تورم و درد کاهش پیدا کند. در زمان مشخص‌شده برای کشیدن بخیه‌ها مراجعه کنید. در برخی موارد نوعی پروتز موقت برای زیبایی روی محل دندان قرار داده می‌شود که هنگام خواب و برای مسواک قابل برداشتن است.

هنگامی گه پایه فلزی داخل دهان قرار داده می‌شود استخوان فک رشد کرده و با پایه یکپارچه می‌شود. این مرحله که ممکن است چندین ماه طول بکشید یک پایه محکم برای دندان شما ایجاد می‌کند. بعد از طی شدن این مراحلِ، اباتمنت، قطعه‌ای که پروتز روی آن قرار می‌گیرد نصب می‌شود. ممکن است این مرحله نیاز به جراحی داشته باشد.

برای قرار دادن اباتمنت پزشک با کمک بی‌حسی موضعی مجدد لثه را بازکرده و آن را روی ایمپلنت سوار می‌کند.

جراحی ایمپلنت به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. این جراحی با توجه به وضعیت شما ممکن است به روش‌های مختلفی انجام شود و این مسئله به تشخیص پزشک شما بستگی دارد. با توجه به وضعیت استخوان فک شما فرایند نصب ایمپلنت ممکن است چندین ماه طول بکشد.